Humanost, plemenitost i ljubav prema čovjeku. Krk obilježio dva velika jubileja

KRK – U povodu 145. obljetnice postojanja i djelovanja Crvenog križa na tlu današnje Republike Hrvatske, obilježavanja 70. godišnjice dobrovoljnog darivanja krvi, te 30. godišnjice priznanja hrvatskog Crvenog križa kao samostalnog nacionalnog društva, predstavnici vodstva Gradskog društva Crvenog križa Krk upriličili su prigodno slavlje. Obilježavanje spomenutih velikih i vrijednih jubileja, u domaćinstvu predstavnika otočnih humanitarca, održano je u prostorima krčkog hotela Maritim. Predvođeni predsjednikom Antunom Lončarom i Marijom Jakominić, ravnateljicom Gradskog društva Crvenog križa Krk, predstavnici te organizacije prigodnim su nagradama, zahvalnicama i priznanjima nagradili i razveselili sve one koji su, na različite načine i kroz raznovrsne aktivnosti, u proteklom periodu pridonosili ostvarivanju humanitarnih ciljeva HCK-a, onima koji su poticali i razvijali svijest u zajednici o potrebi darivanja krvi ili pak sami pružali pomoć u organiziranju i provođenju takvih akcija.

Naravno, spomenuto okupljanje i druženje bilo je idealna prilika da se prigodnim zahvalnicama ovjenčaju i oni koji su spomenutom plemenitom i humanom darivateljskom činu sami višestruko pristupali, izražavajući time svoju humanost, plemenitost i ljubav prema čovjeku.

 

Jubilarci

U krug jubilaraca – dobrovoljnih darivateljica krvi koje su se tim činom iskazale pet puta, ovom su se prigodim uvrstile zahvalnicama nagrađene Ivona Bajčić, Menvila Čamdžić, Ira Vasić, Sinela Sinanović, Marija Alafetić, Laura Fanuko te Katarina i Eva Kraljić. Za deset darivanja nagrađena je pak Petra Malatestinić. Kod muških darivatelja jubilarcima su, s deset darivanja, postali pak Petar Brusić, Ivan Toljanić, Selmir Smajić, Tomislav Starčević, Hrvoje Đaković i Mate Toljanić, dok je za 20 darivanja nagrađen Milivoj Jurić. Trideset puta spomenuti su čin spremno izvršili ovom prilikom također nagrađeni Ivica Čulumović, Zlatko Brusić, Ivan Oršić i Dean Volarić, dok su 40 darivanja »uknjižili« Miroslav Baković, Ante Valentić i Slavko Galović. Za pedeset darivanja zahvalnice su uručene Adrianu Karabaiću, Mariju Mihaljeviću i Ivanu Poloniju, a za čak 75 darivanja i Daliboru Škrabonji, Josipu Blaževiću, Erminu Burniću te Vjeranu Toljaniću. U krug darivatelja sa stotinu ostvarenih pristupanja takvim akcijama ponosno je pak ušao Zlatko Sindičić.

Zahvalnice i priznanja

Druženje i prijateljevanje plemenitih i humanih otočanki i otočana bilo je prigoda da se predstavnici krčkog Gradskog društva Crvenog križa zahvalnicama »oduže« i brojnim ustanovama i pojedincima koji su njihove akcije i nastojanja na različite načine podržavali i pomagali pa su tako prigodnim simbolom zahvalnosti ovjenčani predstavnici Caritasa biskupije Krk, DVD-a Krk, JVP-a Grada Krka, Kluba 60+ Omišalj, Doma zdravlja Krk, svih krčkih lokalnih jedinica te osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova. Zahvalnice su uručene i predstavnicima Radija OK, Planinarskog društva Obzova te komunalcima iz tvrtki Ponikve i Vecla, ali i našim novinama – Novom listu. Zahvalnice su iz ruku Marije Jakominić uručene i pojedincima koji su pratili i promovirali rad spomenute organizacije pa su u ovoj prigodi tako nagrađeni i Igor Gržetić, Marinko Depope i Milovan Kirinčić. Posebna priznanja za poticanje i razvijanje svijesti o potrebi darivanja krvi te pomoć pri organizaciji takvih akcija zaslužili su i Antun Lončar te Karmen Dunato Pavičić.

(Tekst preuzet – https://www.novilist.hr/uncategorized/humanost-plemenitost-i-ljubav-prema-covjeku-krk-obiljezio-dva-velika-jubileja/ )

Ostale vijesti

“Prva minuta je najvažnija”

“Prva minuta je najvažnija”

Gradsko društvo Crvenog križa Krk organiziralo je edukaciju „Prva minuta je najvažnija“ za učenike Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir Krk. Edukaciju je održala 05.02.2024. godine Nikolina Končarević dr. med. , kroz četiri radionice za 88 učenika. Edukacija se...

read more
Skip to content